top of page
  • Foto del escritorJuan Lobo Hispano López

J.D. Salinger

Actualizado: 2 dic 2018

Biografía de l'autor, curiositats i tot sobre el creador de l'univers d'en Holden.

Jerome David Salinger, també conegut com J.D Salinger, va néixer el 1919 a Nova York, EUA. Va assistir a les classes de la Valley Forge Military Academy, encara que més tard, va passar a les universitats de Nova York i Columbia. El seu període d'activitat a l'escriptura, agafa des del 1940 al 1965.

El 7 de maig de 1951, Salinger va pujar al Queen Elizabeth, poc abans no es publiqués la novel·la d'en Holden. La qüestió es troba en què des del moment que Salinger va escriure aquest llibre, va passar a un estat d'aïllament de la societat permanent fins als seus últims dies, com si hagués après de l'individualisme d'en Caulfield. Quan va pujar a aquell vaixell va abandonar al Jerome David amb qui havia viscut tota la seva vida. Com a curiositat del seu nivell d'aïllament, es pot dir que va ser convidat a sopar per la primera dama dels EUA (Jacqueline Kennedy) i ell ni tan sols es va presentar. També va evitar la premsa, i de fet, la meva foto d'ell va ser presa per un paparazzi a una plaça, i quan en Salinger va veure que li volien fotografiar des d'un cotxe va còrrer a agredir-los, aquesta imatge és ell a punt de colpejar el periodista mentre el cotxe arrencava.

Encara i això, es va casar amb Sylvia Louise (alemanya) el 1945, quan va passar temps a Alemanya com a part de la seva feina de contraespionatge militar. El matrimoni no va durar gaire, i més tard, el 1955 es va casar amb Claire Dougals, amb qui va tindre un fill (Matt Salinger) actor i una filla (Margaret Salinger) escriptora. El seu matrimoni amb dos fills va acabar en dotze anys, amb el divorci el 1967 per culpa de l'aïllament extrem al qual va arribar a estar Salinger i obligar a estar-ho a la seva família. Va morir per causes naturals el 27 de gener del 2010 (91 anys)



No només un home escrivint 1. J.D. Salinger va néixer l'u de gener, primer dia de l'any.

2. Formava part de l'hinduisme, encara que el seu pare era jueu i la seva mare catòlica.

3. Va participar en el desembarcament de Normandia.

4. Durant la seva estància a l'exèrcit, va compondre la cançó que encara canten els cadets durant la seva graduació.

5. El nom del germà que en Holden troba faltar i va morir (Allie) Slinger el va posar en honor a tots els aliats (Allie-Allies) que van morir lluitant al seu costat durant la segona guerra mundial.

6. El germà gran d'en Holden (D.B. Caulfield) representa a tots els escriptors molt reconeguts que als anys quaranta es van anar a treballar a California per a Hollywood, i van acabar fent guions trivials i absurds sense cap pes sobre l'obra o pel·lícula final, és a dir, venent-se. (Per exemple Cliff Odets o William Faulkner)

7. Va rebre ofertes per part de Spielberg, Elia Kazan o Billy Wilder per passar la seva novel·la al cine, però es va negar dient: "això no és el que en Holden voldria".

8. Va començar a rebre amenaces per culpa de les interpretacions del llibre que feien persones inestables, fins a arribar a Mark David Chapman, que va seguir tots els passos d'en Holden (fins i tot fer la pregunta dels ànecs a un policia) i finalment va matar amb una pistola a John Lennon i es va seure en la vorera llegint el llibre de Salinger.

9. La seva filla va publicar un llibre on explicava que Salinger es bevia la seva pròpia orina, patia glossolàlia (malaltia que fa que a vegades pronuncis síl·labes fluides sense cap significat, antigament era considerat que qui la patien eren enviats del cel i quan deien coses sense sentit es pensava que era un llenguatge diví encriptat) o que mantenia molt poques relacions sexuals amb la seva parella.

Fonts d'informació

0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page