top of page
  • Foto del escritorJuan Lobo Hispano López

Fitxa tècnica del llibre

Actualizado: 2 dic 2018

Dades i informació més rellevant sobre l'obra.

El vigilant al camp de sègol, o The Catcher in the Rye com a títol original, és una novel·la dels gèneres psicològic i recomptes de la vida escrita per J.D. Salinger i publicada el 16 de juliol de 1951 als EUA. El temps intern del text és d'uns quatre o cinc dies, i l'extern finals dels quaranta o principis dels cinquanta. La història es desenvolupa a Nova York i a l'institut Pencey (Pensilvania). La meva edició té 282 pàgines (catorzena edició de la Butxaca), encara que l'original en té 120.

És un llibre que tracta temes en concret com l'individualisme, els pensaments de la juventut i el plaer de no seguir les normes, o fer tot el que és considerat malament.

Sinopsi: L'obra tracta d'un jove de setze anys, en Holden que després d'haver sigut expulsat de molts centres, es fet fora de l'últim al que els seus pares l'havíen apuntat. Al centre li diuen que no cal que torni per vacances, i que en uns pocs dies, quan acabi el trimestre se n'anirà cap a casa juntament amb el certificat d'expulsió. En Holden, acaba embolicat en una crisi per tots els pensaments i idees confuses que li creuen el cap en aquell moment, i decideix tornar a Nova York (on és casa seva) abans de temps, però no per tornar amb la seva família, sinó per passar uns dies vivint en plena llibertat amb els seus estalvis que tenia amb ell. Així doncs, narra la vida mateixa, encara que vista per una formiga.

S'ha de dir que va ser una obra que va causar molta controvèrsia per totes les paraulotes, aspectes de la sexualitat i angoixa que va tractar el protagonista.



CURIOSITATS

1. La frase final del llibre (quan parla de que no és bó parlar del passat, ja que et farà sentir nostàlgic i trist) simbolitza tot el que va viure Salinger a la guerra i no va explicar a ningú per tal de no sentir pena i nostàlgia per tots els companys caiguts.
2. Es troba a quatre llistes: els llibres més prohibits, els més llegits, els més recomanats i Els 100 llibres del segle segons LeMonde.






0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page